torsdag 13 januari 2022

Små barn i förskolan

 

Små barn i förskolan 

 Lek och skapande, relationerna och den pedagogiska miljön









                                    Kursledare

Annika Jönsson är yrkeslärare för barnskötare sen 33 år tillbaka samt Pedagogista, konstpedagog och konstnär. Hon har arbetat med grundutbildning och fortbildning av förskolepersonal i Boden, Luleå, Stockholm, Borås, Västerås och Göteborg. 


Utbildningen innehåller

Barnsyn

Mål: Att utifrån styrdokumentet för förskolan titta på barnsyn och förhållningssätt utifrån en lärande förskola, Empatiskt ledarskap och kommunikationens betydelse för utvecklandet av självkänsla. 

 

Tematiskt arbetssätt / projektarbete

Mål: Att ge kunskap om ett tematiskt arbetssätt / projektarbete där pedagogens roll är att i samspel med små barn och utifrån barnets perspektiv genomföra ett mindre projektarbete på sin arbetsplats för stärkande att små barns lek, relationer och den pedagogiska miljön 

 

Pedagogisk miljö 

Mål: Att få kunskap om samt reflektera över förskolans pedagogiska miljö ur småbarns perspektiv Vad säger läroplanen? Finns rum för både vila, lek och skapande för små barn. 

 

Relationer 

Mål: Kunskap om hur små barn skapar och upprätthåller relationer ur anknytningsteorin. Att kommunicera med små barn,

 

Små barns lek och skapande 

Mål: Att få kunskap om barns lek och skapande verksamhet för små barn . Hur vi genom lek och skapande utvecklar språket, pedagogens roll och kamratsamspel för små barn. 

 

 

 

 

Tid

Utbildningsmaterialet finns tillgängligt i google classroom och vi träffas på plats på förskolan varannan vecka.  Där emellan har du mindre läsuppgifter, samt reflektionsarbete i den egna barngruppen.

Slutresultatet är ett mindre projektarbete som genomförs på din arbetsplats och du erhåller kursdiplom efter genomförd fortbildning. Det är en fördel om fler i ett arbetslag/enhet  går samtidigt. Det behöver vara minst 5 anmälda pedagoger för att det ska starta 


Anmälan

Uppge namn, adress, förskola och avd, fakturaadress & anmäl till: moderjordkraftbarn@gmail.com


Frågor och Information om utbildningen Annika Jönsson 0767808596

Välkomna! hälsar Annika

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Digitala medier i förskolan

  En kort introduktion om Digitala medier i förskolan