onsdag 4 november 2020

Workshop i ateljéarbete- - skapande verksamhet, reflekterande arbetssätt & läroplanen

                                        

 

Välkommen till 

fortbildning i Fördjupat läroplansarbete för förskolepersonal







 

 

Text Box: Kursledare
Annika Jönsson är yrkeslärare för barnskötare sen 33 år tillbaka samt Pedagogista, konstpedagog och konstnär. Hon har arbetat med grundutbildning och fortbildning av förskolepersonal i Boden, Luleå, Stockholm, Borås, Västerås samt som konstpedagog i akvarell, akryl och teckningskurser  mm


 

 

 

Utbildningen innehåller

Reggio Emiliafilosofiskt synsätt

Mål: Att utifrån styrdokumentet för förskolan ge en reflekterad kunskapssyn och fördjupade kunskaper i barns lärande, samt titta på barnsyn och förhållningssätt utifrån en lärande förskola.

 

Tematiskt arbetssätt / projektarbete

Mål: Att ge kunskap om ett tematiskt arbetssätt / projektarbete där pedagogens roll är att i samspel med barnet lyssna och ställa frågor utifrån barnets perspektiv och genomföra ett mindre projektarbete på sin arbetsplats

 

Pedagogisk dokumentation

Mål: Att kunna reflektera över barns lärprocesser liksom det egna lärandet och ge redskap att synliggöra delar av denna kunskapsprocess i form av dokumentation.

 

Ateljéarbete

Mål: Att ge kunskaper om estetiska lärprocesser, materialet i ateljéarbete , den sinnliga och estetiska upplevelsen av bild och formskapande samt experimenterande och eget reflektionsarbete i mötet med de olika materialen i ateljén.

.

 

Text Box: Tid
Utbildningsmaterialet finns tillgängligt i google classroom och du får  tillgång till 5 träffar på plats på förskolan, läsuppgifter, skapande samt reflektionsarbete i den egna barngruppen. 
Slutresultatet är ett mindre projektarbete som genomförs på din arbetsplats och du erhåller kursdiplom efter genomförd fortbildning. Ni behöver vara minst 5 pedagoger för att kursen ska genomföras. 

Anmälan
Uppge namn, adress, förskola och avd, fakturaadress & anmäl till: moderjordkraft@gmail.com

Frågor och Information om utbildningen Annika Jönsson 0767808596
Välkomna! hälsar Annika

                                                

 

 



 


 


 







 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Digitala medier i förskolan

  En kort introduktion om Digitala medier i förskolan